Poznávejte s námi chutě našeho Lesa a Louky...

Motaná dančí kýta s pepřovou omáčkou
Levnější a chutnější alternativa hovězího Dančí kýta je nejblíže hovězímu svou jemnou strukturou a chutí. Pro někoho, kdo se ještě do zvěřiny nepustil, doporučujeme právě

Tatarák z dančí kýty na Asijský způsob 🥢
Levnější a chutnější alternativa hovězího Dančí kýta je nejblíže hovězímu svou jemnou strukturou a chutí. Pro někoho, kdo se ještě do zvěřiny nepustil, doporučujeme právě

Zálesácké srnčí špalky 🪵
Co budeme potřebovat? Srnčí plecko Cibuli Česnek Divoké koření Olej Rozmarýn Vývar nebo červené víno na podlití Sušené houby (dle preference) Těstoviny nebo knedlík Postup:

Jelení kýta se šípkovou omáčkou🦌
Co budeme potřebovat? Jelení kýtu Cibuli 150g šípkového džemu Grešík Máslo 1 celer 2 mrkve 500 ml červeného vína 250 ml smetany sůl, pepř, ocet

Život našeho stáda v CHKO České Středohoří🐂
Bez omezování a zbytečných příkrmů Jak již název napovídá, naše stádo žije na pastvinách CHKO České Středohoří, kde žije na louce celý svůj život a

Bažant na červeném víně
Co budeme potřebovat? Bažant 6 lžic másla 2 šalotky 1 petržel 2 mrkve 2 bobkové listy lžičku kmínu 1 dl červeného vína sůl, pepř Postup:

Dančí kýta na pepřové omáčce
Co budeme potřebovat? Dančí kýta 1 balení barevného pepře 250 ml hovězího vývaru 250 ml 33% smetany 1 větší cibuli sůl, pepř Postup: Kýtu si

Segedínský guláš s kančím pleckem
Co budeme potřebovat? Kančí plecko 1 balení kysaného bílého zelí 250 ml hovězího vývaru 150 ml 33% smetany 2 větší cibule 3 lžíce sádla 3

Poctivej guláš
Co budeme potřebovat? plecko, krk nebo kýta pokud preferujete libové maso cibule rajský protlak sladká paprika mletá sůl pepř Postup: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji.

Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská omáčka je pro svoji sladkokyselou chuť velmi oblíbená, a to především mezi dětmi. Ať už jste zvyklí omáčku vařit s hovězím masem nebo s

Tradiční zelňačka se zvěřinovou klobásou
Druhý název pro podzimní období je polévkové. Žádné jídlo v chladných večerech nezahřeje tak, jako talíř teplé polévky. Zelňačka je v české kuchyni již dlouholetou

Noky z našeho lesa!
Houbová sezóna je v plném proudu a nám pomalu začíná i ta lovecká. Proto vám přinášíme nový recept z naší kuchyně, který skvěle snoubí tyto