Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Segedínský guláš s kančím pleckem

Co budeme potřebovat?

  • Kančí plecko
  • 1 balení kysaného bílého zelí
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 větší cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 3 lžičky červené papriky mleté
  • 3 bobkové listy
  • sůl, pepř

Postup:

Kančí plecko vyndané z vakua si nakrájíme na kostičky a dáme do rozehřátého hrnce se sádle a cibulkou. Necháme maso zatáhnout a zaprášíme červenou paprikou. Lehce osmahneme a podlejeme vývarem. Pokud maso děláte v papiňáku, nechte 15 minut dusit. V klasickém hrnci necháme vývar probublávat 30 minut, poté přidáme pokrájené zelí, ze kterého jsme odlili přebytečnou šťávu. Vaříme 5 minut do měkka a přidáme smetanu s bobkovým listem. Necháme zavařit, dle potřeby zahustíme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem

Dobrou chuť 🙂

Co se Vám bude na recept hodit?

Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.

Kančí plec

Ideální na přípravu je i mražená varianta. Maso si při šokovém zmražení zachová veškeré kvality.

Dančí plec

Dančí maso je více jemné a strukturou se spíš se podobá hovězímu.

Jelení plec

Pro aromatičtější pokrm zvolte jelena. Specifická chuť a jemná struktura masa zaručena.

Srnčí plec

Pro klasicky myslivecký pokrm je typické srnčí maso. Kvalita a chuť vyladí celé jídlo k dokonalosti.