Rajská omáčka je pro svoji sladkokyselou chuť velmi oblíbená, a to především mezi dětmi. Ať už jste zvyklí omáčku vařit s hovězím masem nebo s mletými masovými koulemi, vyzkoušejte, místo konvenčního hovězího, maso z naší louky a dopřejte si originální chuť tradiční rajské omáčky.
Co budeme potřebovat?
- hovězí zadní (kýta nebo plec)
- hovězí vývar
- mrkev, celer, petržel, cibule
- rajský protlak
- polovinu krájených rajčat z konzervy
- šťávu z jednoho citrónu
- hladkou mouku na zahuštění
- sůl, bobkový list, celý pepř a skořici
- máslo
Postup:
Rajská omáčka je velmi populární, a tak předpokládáme, že většina z vás už dávno ví, jak na to. Tajemství dobré chuti každého jídla je v čerstvých, a hlavně kvalitních surovinách. Pro ty z vás, kteří tuto omáčku budete vařit poprvé anebo byste rádi okoukali nějaké tipy, přidáváme odkaz na video, ve kterém nám odhalí svůj roky ověřený recept kuchař, Josef Holub, známý z youtubového kanálu „Dnes vaří děda“
Dobrou chuť 🙂
Co se Vám bude na recept hodit?
Chlazené hovězí je dostupné vždy po porážce. Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Chlazené maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.
Bolar blade - hovězí velká plec (chlazené)
Univerzální kus libového masa vynikající kvality – ideální na pečení, dušení, na mleté nebo klidně i na grilování
Top side - hovězí vrchní šál (chlazené)
Jedná se o libové maso z vnitřní části zadní kýty. V kuchyni má široké použití, od tatarského bifteku, přes steak až po různé typy plátků
Silverside - hovězí spodní šál (chlazené)
Vyznačuje se mírně hrubšími vlákny s vyšším zastoupením vaziva. Skvěle se hodí na ragú, trhané hovězí nebo španělské ptáčky.
Knuckle - hovězí ořech (chlazené)
Velký ořech se nachází na přední části hovězí kýty, je to libové maso vhodné k pečení a dušení.
Top blade - hovězí loupaná plec (chlazené)
Top blade je výtečný kousek masa, který se porcuje z loupané plece. Je skvělý na omáčky, pečeně vcelku i grilování