Rádi bychom Vám představili další novinku z našeho lesa kterou jsou zvěřinové sous–vide rolády. K tomu, abyste si doma pochutnali stačí tedy už jen velmi málo.
Jak s roládou pracovat?
- roládu si od nás odnesete ve vakuovém balení
- doma ji takto zabalenou prohřejte ve vodní lázni na 75°C
- poté ji rozbalte z vakuového balení a přendejte ji do pekáče a to včetně šťávy, kterou při zahřátí pustila
- Povrch posolte, lze posypat celým kmínem dle chuti
- dejte péct na 200°C a to na dobu 20-30 min
- jakmile roláda má barevnou kůrčičku, lze z trouby vytáhnout a servírovat
Tip z naší kuchyně :
Pro hezčí kůrčičku doporučujeme odebrat zhruba 1/4 šťávy, kterou si roláda pustila ve vakuu, přidat lžíci medu a rozpustit v kastrůlku. Dle chuti lze přidat i čerstvě mletý barevný pepř. Povrch rolády osušíme a v průběhu pečení potíráme. Med nám lehce zkaramelizuje a rychle nám vytvoří krásnou kůrčičku. Máme tak jistotu, že roládu nevysušíme.
Jaké rolády jsme si pro vás připravili?
Jako první jsme si pro vás připravili rolády z daňka a to ve dvou variantách. Roláda se špenátem a zvěřinovým špekáčkem a roláda Orient. Tím ale zdaleka nekončíme a již brzy se můžete těšit na další. 🙂
Kde si tuhle dobrotu můžu objednat?
Pokud máme tuhle vymazlenou záležitost skladem, najdeš ji na našem Eshopu jako soud-vide roládu z daňka, jelena nebo muflona 🙂