Co budeme potřebovat?
- Kančí plecko
- 1 balení kysaného bílého zelí
- 250 ml hovězího vývaru
- 150 ml 33% smetany
- 2 větší cibule
- 3 lžíce sádla
- 3 lžičky červené papriky mleté
- 3 bobkové listy
- sůl, pepř
Postup:
Kančí plecko vyndané z vakua si nakrájíme na kostičky a dáme do rozehřátého hrnce se sádle a cibulkou. Necháme maso zatáhnout a zaprášíme červenou paprikou. Lehce osmahneme a podlejeme vývarem. Pokud maso děláte v papiňáku, nechte 15 minut dusit. V klasickém hrnci necháme vývar probublávat 30 minut, poté přidáme pokrájené zelí, ze kterého jsme odlili přebytečnou šťávu. Vaříme 5 minut do měkka a přidáme smetanu s bobkovým listem. Necháme zavařit, dle potřeby zahustíme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem
Dobrou chuť 🙂
Co se Vám bude na recept hodit?
Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.