Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Noky z našeho lesa!

Houbová sezóna je v plném proudu a nám pomalu začíná i ta lovecká. Proto vám přinášíme nový recept z naší kuchyně, který skvěle snoubí tyto dvě podzimní chutě. Recept si připravíme z panenky, ale je jen na vás, zda sáhnete po té kančí, dančí, jelení či přeštické 😋

Co budeme potřebovat?

  • panenku (nakrájenou na plátky)
  • lesní houby (ale můžete použít také hnědé žampiony 😉)
  • máslo
  • česnek a cibuli (ideálně šalotku, která je jemnější)
  • bílé víno
  • bramborové noky (domácí nebo kupované)
  • sůl, pepř, tymián a olivový olej
  • parmazán (na posypání)

Postup:

  1. Panenku pokrájenou na plátky  osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme stranou.
  2. Dále si připravíme houby – nakrájíme, osolíme a opepříme a dáme smažit na rozehřátém másle. Až houby změknout, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dál, dokud nám cibulka nezesklovatí. Nyní přidáme ještě tymián a podlijeme cca 1 deci vína. Necháme 10 minut podusit.
  3. Připravíme si noky.
  4. Na steakové pánvi si opečeme připravené medailonky – stačí krátce, ať nám maso zůstane hezky šťavnaté 😊
  5. A to je vše, můžeme servírovat 👌 Hotové jídlo zasypeme nastrouhaným parmezánem a pro barvu ozdobíme trochou čerstvého tymiánu nebo petrželky.

Dobrou chuť 🙂

Co se Vám bude na recept hodit?

Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.

Kančí panenka (mražené) 1kg

Maso neskutečně jemné a šťavnaté – skvělé na steaky.

Vepřová panenka, Přeštík (chlazené) 1kg

Ideální záležitost na gril nebo pečinku.

Dančí svíčková (mražené) 1kg

To nejlepší co z daňka můžete mít. Skvělá na steak nebo tatarák!

Jelení panenka (mražené) 1kg

Asi ten nejlepší kousek masa, co jelen nabízí. Neskutečně jemná struktura.