Houbová sezóna je v plném proudu a nám pomalu začíná i ta lovecká. Proto vám přinášíme nový recept z naší kuchyně, který skvěle snoubí tyto dvě podzimní chutě. Recept si připravíme z panenky, ale je jen na vás, zda sáhnete po té kančí, dančí, jelení či přeštické 😋
Co budeme potřebovat?
- panenku (nakrájenou na plátky)
- lesní houby (ale můžete použít také hnědé žampiony 😉)
- máslo
- česnek a cibuli (ideálně šalotku, která je jemnější)
- bílé víno
- bramborové noky (domácí nebo kupované)
- sůl, pepř, tymián a olivový olej
- parmazán (na posypání)
Postup:
- Panenku pokrájenou na plátky osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme stranou.
- Dále si připravíme houby – nakrájíme, osolíme a opepříme a dáme smažit na rozehřátém másle. Až houby změknout, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dál, dokud nám cibulka nezesklovatí. Nyní přidáme ještě tymián a podlijeme cca 1 deci vína. Necháme 10 minut podusit.
- Připravíme si noky.
- Na steakové pánvi si opečeme připravené medailonky – stačí krátce, ať nám maso zůstane hezky šťavnaté 😊
- A to je vše, můžeme servírovat 👌 Hotové jídlo zasypeme nastrouhaným parmezánem a pro barvu ozdobíme trochou čerstvého tymiánu nebo petrželky.
Dobrou chuť 🙂
Co se Vám bude na recept hodit?
Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.
Kančí panenka (mražené) 1kg
Maso neskutečně jemné a šťavnaté – skvělé na steaky.
Vepřová panenka, Přeštík (chlazené) 1kg
Ideální záležitost na gril nebo pečinku.
Dančí svíčková (mražené) 1kg
To nejlepší co z daňka můžete mít. Skvělá na steak nebo tatarák!
Jelení panenka (mražené) 1kg
Asi ten nejlepší kousek masa, co jelen nabízí. Neskutečně jemná struktura.