Rok se s rokem sešel, my se nacházíme uprostřed kouzelného adventu a pomalu se připravujeme na vánoční svátky. Vánoce jsou období, kdy si každý z nás dopřeje celou řadu dobrot a my bychom vám rádi touto cestou představili dobroty, které nechybí na té naší, nejen vánoční, tabuli. 🙂
VINNÁ KLOBÁSA KDE SE MASEM NEŠETŘILO
Naše domácí receptura na vyladěnou vinnou klobásku ze zvěřiny. Před vánoci ji pro vás máme k dostání každý čtvrtek a pátek na našich prodejnách. Vždy se jedná o omezené množství, takže doporučujeme svoji porci dopředu objednat. 😉 Samozřejmě už přijímáme i objednávky na Vánoce. Klobásu pro vás budeme mít 22. 12. a 23. 12. k vyzvednutí na našich prodejnách.
SVÍČKOVÁ Z LOUKY NEBO Z LESA
U nás doma se na Štěpána tradičně podává svíčková omáčka s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Nejraději ji máme když pečeme dohromady srnku a králíka – to spojení přináší jedinečnou výslednou chuť! 🙂 Skvělá je ale i z daňka, který je výbornou alternativou k hovězímu masu. 😉 Pokud si půjdete pro balíček masa, doporučujeme kýtu. Kdo by nenašel odvahu vyzkoušet variantu z lesa, pak je tady osvědčená klasika v podobě hovězího z naší louky.
(EKO) TATARÁČEK Z LOUKY NEBO Z LESA
Připravte si doma trošku jinej tatarák a to náš (eko) tatarák 😉 Proč eko? Protože původ masa je z lesa nebo z louky, takže ekologický a navíc vás chutný tataráček naučíme připravovat i z něčeho jiného, než je svíčková 🙂 takže je i ekonomický 😉
Pokud máte rádi klasiku, vyberte si nějaký kousek masa z naší louky (ideálně vrchní nebo spodní šál), jednoznačně doporučujeme mražený kousek, který si den před plánovanou přípravou vytáhnete, v lednici pomalu necháte povolit a večer z toho vykouzlíte skvělou dobrotu. 🙂
A jestli se toho nebojíte, vyzkoušejte jinej tatarák a to tatarák z daňka! Delikátní záležitost, my doma jiný už nepřipravujeme. Jak na něj se dozvíte v našem článku Připravi si trošku jinej tatarák! A co za maso? Jednoznačně mraženou kýtu 😉 Postup je pak stejný, nechat pomalu povolit a další den z toho vykouzlit skvělou dobrotu. 🙂
JE LIBO KAPRA? NE? A CO ŘÍZEK? VYZKOUŠEJ VYMAZLENEJ ŘÍZEK!
Pokud nejste příznivci smaženého kapra a radši si dáte k bramborovému salátu řízek pak pro vás máme skvělý tip na naše zvěřinové řízečky. Jak na ně, si přečtěte v našem článku, nebo si vyzvedněte letáček s návodem na přípravu v našich prodejnách. Řízečky se skvěle hodí i na silvestrovské veselení. 🙂 A když smažit, tak jedině po staru na sádle přeci 😉 A i to u nás seženete – poctivé domácí!