Díky naší sous-vide úpravě si připravíte skutečně chutný steak během chvilky 👨🏼🍳 Maso jsme osolili, opepřili a ve vodní lázni jsme ho ve vakuu pomalu vařili při nízké teplotě takzvanou sous-vide metodou. Máte tak jistotu, že steak bude nejen měkký ale i krásně šťavnatý a vám stačí si na něm už jen vykouzlit opečenou kůrčičku 😋👌🏼
Co je to sous-vide?
Tento moderní způsob přípravy pokrmů pochází z Francie, jak je patrné již z názvu. Jeho podstatou je připravování pokrmů ve vakuovém sáčku a vodní lázni při nízké teplotě. Doba lázně se liší podle typu surovin a pohybuje se od 15 minut až po 48 hodin. Nízká teplota totiž nesráží bílkoviny, uvolňuje kolagen, a nemění strukturu masa, připravovaný pokrm si tak uchová i zvýrazní své aroma, texturu a křehkost. Jedná se tak o skutečně gastronomický zážitek 👌🏼
Jak si z našeho sous-vide steaku vykouzlit skvělou večeři se můžete podívat v našem krátkém videu Dobrou chuť!
Kde si ho můžu objednat? Co mám za možnosti?
V sous-vide úpravě jsme si pro vás připravili: Rib Eye steak, Striploin steak a Top side steak z naší louky. Po porážce ho nabízíme chlazený, do zásoby pak pro vás připravíme i pár balení mražených. 🙂