Zvěřina je chutnou a zdravou alternativou červeného masa a proto z ní můžete uvařit úplně cokoli. My jsme si připravili tuhle tradiční řeckou pochoutku s dančím mletým masem, podle receptu Akis Petretzikise 🍆🧅🥔🍅🧄👨🍳
Co budeme potřebovat?
- 500g mletého masa
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 2 brambory
- 1 lilek
- 2 cukety
- 2 červené cibule
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvý tymián
- stroužek česneku
- 1/2 lžičky skořice
- špetka drceného hřebíčku
- lžíce rajského protlaku
Na přípravu bešamelové omáčky:
- 100g másla
- 100g hladké mouky
- 750ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- 100g strouhaného parmezánu (plus extra no posypání)
- 3 vaječné žloutky
Jak postupovat?
Kde jinde hledat recept na tradiční řecké jídlo, než přímo v Řecké kuchyni Díky tomuto krátkému a přehlednému video návodu od Akis Petretzikise to hravě zvládnete, aniž byste museli umět anglicky. Dobrou chuť!
Co si mám pořídit za maso?
Pro domácí čerstvé namleté maso doporučujeme dančí plec nebo dančí krk 🙂 Pokud nebude skladem chlazený, v mrazáku se určitě balíček najde. 😉 Doma necháte pomalu povolit a nepoznáte rozdíl. 😉 Mražené maso není méně kvalitní nebo horší – to jsou jen mýty a předsudky.