Základem vymazlenýho tataráku je kvalitní maso. Z lesa za nás jednoznačně DANĚK (panenka, hřbet ale i z kýty, která je libová je skvělej)! Z louky doporučujeme sáhnout taktéž po svíčkové nebo kýtě. A jak tatarák připravujeme my?
Co budete potřebovat?
- maso dle vašeho výběru
- cibule
- vaječné žloutky
- sójovou omáčku
- worcesterovou omáčku
- kečup
- hořčici
- sůl
- pepř
Příprava ve zkratce:
zmražený kousek masa necháme pozvolně povolit, ideálně mu ten čas dopřejeme v ledničce. Poté ho nakrájíme na drobné kousky, které postupně vkládáme do mixovací nádoby tyčového mixéru a sekáme tak dlouho, aby nám výsledná konzistence byla příjemná. To samé uděláme s cibulí, kterou nám mixér naseká fakt najemno. Dle počtu porcí přidáme počet žloutků a pak už dochucujeme dle vlastní chuti. My používáme: sojovku, worcester, kečup, hořčici, sůl a pepř (lze přidat i trošku papriky a drceného kmínu).
Pak už schází jen dozlatova osmažit topinky, oloupat česnek a z ledničky vytáhnout vychlazené pivko 👌
Přejeme dobrou chuť!
Jaké maso na to?
Na výběr je z několika variant: dančí hřbet (doporučujeme mražený), dančí kýta (doporučujeme mraženou), pěkný kousek hovězího z naší louky