Čerstvá várka našich zvěřiňáčků v ledničce a počasí nepřeje? Nezoufejte, máme pro vás skvělej tip, jak si na nich pochutnat i tak. 😉
Občas se prostě stane, že ta předpověď na ten víkend úplně nevyjde a i když jsme si plánovali večerní posezení u ohýnku, musíme namísto toho sedět doma. Zvěřináčci sice na ohni chutnají naprosto skvěle, ale i na domácí variantu pro vás máme tip na skvělou, jednoduchou a velice chutnou úpravu.
Pokud si myslíte, že naše rada bude rozpálená pánvička a nebo kontaktní gril, tak to doopravdy ne. Na oheň v tomhle směru nic nemá. Naše rada je, udělat si zvěřiňáčky na pivu.
Co budete potřebovat?
- zvěřiňáčci (naše špekáčky ze zvěřiny)
- dobré černé pivo, aby to hezky zkaramelizovalo
- cibule
- rajčata
- červená paprika
- kečup
- celý rajčatový protlak
- kdo má rád ostré, tak trošku chilli
- čerstvý dobrý chléb nebo jiné pečivo dle chuti
Příprava ve zkratce:
Zvěřiňáčky nakrojíme napůl, zadní stranu ale nechte vcelku.
Nakrájíme cibuli na kolečka, papriku a rajčata. Vše pak na chvíli orestujeme na pánvi. Chuť zeleniny je pak výraznější. 😉
Zvěřiňáčky poté naplníme zeleninou, dáme do pekáče. Přidáme celý rajčatový protlak, zalijeme zhruba polovinou dobrého černého piva a přidáme i trošku kečupu.
Celé dáme do trouby a pečeme. Čekáme, až se nám pivo téměř odpaří, rajčatová omáčka se nám tím krásně zahustí a my můžeme podávat.
S čerstvým chlebem a dobrým pivem je to doopravdy lahoda.🤩
Přejeme dobrou chuť!