Co patří mezi jídla, která vaříte doma pravidelně? U nás je to jednoznačně řízek na kterém si rádi pochutnáme nejen u nedělního obědu.
Vepřovej nebo kuřecí je ale už trošku ohraná záležitost, nemyslíte? Vyzkoušejte řízek ze zvěřiny, opravdu nebude litovat. Každý druh masa s sebou přináší jiný chuťový požitek.
Pár tipů přímo z naší kuchyně:
- pokud chcete, aby masíčko bylo ještě o něco křehčí, nebojte se ho předem naložit do mléka nebo zakysané smetany, masu to dodá neskutečnou jemnost
- král mezi řízky ze zvěřiny je řízek ze srnčího s česnekem. Příprava velice jednoduchá, do oleje si dejte trošku čerstvého nebo granulovaného česneku, maso v tom projměte a poté pokračujte již klasickým trojobalem. Ta chuť je ….hm….. no nebudete litovat, věřte nám.
- asi nejlepším kouskem masa pro řízek je kýta a za vyzkoušení stojí nejen srnec, ale i daněk a divočák. 😉
Těšíme se na vaši návštěvu v našich obchůdcích! Les & Louka